TVTA Vandaag

28-1-2020- Geen evenement & geen bardiensten vandaag


- Geen verjaardagen vandaag

Accomodatie

TennisVereniging Ter Aar ligt in gemeente nieuwkoop voorheen Ter Aar,

Informatie over Ter Aar
Ter Aar (ca. 5000 inwoners)  is een plaats in de gemeente Nieuwkoop (ca 25.000 inwoners) in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.
Tot 1 januari 2007 was Ter Aar een zelfstandige gemeente, per 2007 is Ter Aar samengegaan met Liemeer en Nieuwkoop onder de naam Nieuwkoop.
Ter Aar ligt vlak bij Alphen aan den Rijn op 30 km van Amsterdam. Qua snelwegen ligt Ter Aar niet zo gunstig: de dichtstbijzijnde toeritten liggen bij Bodegraven (A12) en Leimuiden (A4), waar Ter Aar precies tussenin ligt.
De huidige brug over het Aarkanaal neemt  een centrale plaats in Ter Aar in.  
Het voormalige buurtschap Aardam lag, waar Ter Aar nu ligt.
Bij de dam in de Aar is de huidige kern Ter Aar ontstaan Ter Aar is van origine een agrarische kern. Vooral aan de Ringdijk zijn nog veel boerderijen te zien. Daarnaast zijn er in deze kern veel nieuwbouwwijken bij gekomen. Eerder waren er in Ter Aar alleen de Westkanaalweg, de Kerkweg (nu gedeeltelijk Aardamseweg) en de Ringdijk. Inmiddels is de ruimte tussen deze wegen nagenoeg opgevuld en breidt Ter Aar zich nog altijd verder uit. Er zijn diverse nieuwbouwprojecten in Ter Aar.

Ligging

Ter Aar ligt vlakbij Alphen aan den Rijn en op 30 km van Amsterdam. Qua snelwegen ligt Ter Aar niet zo gunstig: de dichtstbijzijnde opritten liggen bij Bodegraven (A12) en Leimuiden (A4), waarbij Ter Aar precies tussenin ligt.

 

  TVTA ligt hier. Scan ons adres  
   
  Lucht foto.  
   
  Onze kantine  
   
  TVTA bestaat sins 1971, Lees meer