BoB-campagne sportkantine 15-11-2013

Bij de start van dit sportseizoen is de campagne BOBsport in onze regio en bij onze club van start gegaan. Deze campagne richt zich op alle bezoekers van sportkantines, van barpersoneel tot sporter en supporter. Het terugdringen van rijden onder invloed is een belangrijke speerpunt van de overheid. Maar ook wij als sportvereniging vinden het belangrijk dat onze leden én bezoekers veilig thuiskomen.

Het grootste deel van de bezoekers (75%) die met de auto naar de sportverenigingen en weer terug naar huis gaat houdt zich netjes aan de regels, gaat nuchter naar huis of brengt z’n sportvrienden thuis. Helaas overschrijdt nog steeds 10% van de bezoekers van de sportkantine de alcohollimiet en stapt dan ‘gewoon’ achter het stuur en rijdt naar huis. Aangezien alcohol en verkeer gewoon niet samen gaan en de clubs willen dat alle sporters, vrijwilligers en gasten veilig thuis komen, ondersteunt onze vereniging deze campagne van harte. Aankomende maanden hangt er campagnemateriaal in ons clubgebouwen zodat bezoekers er op gewezen worden bewuster om te gaan met alcohol in het verkeer. Ook de politie zal aankomende periode vaker nabij sportclubs controleren.

De actie wordt gehouden in de regio’s Holland-Rijnland en Midden-Holland. De lokale en regionale overheden werken samen met alle sportclubs met een kantine in eigen beheer. Spreek elkaar aan, maak Bob-afspraken en breng je sportvrienden veilig naar huis! Dit moeten we met elkaar kunnen doen!

Voor informatie: www.rovzh.nl/bobsport. Echte Bob’s kunnen leuke prijzen winnen, waaronder een ballonvlucht. Volg de acties (ook van de politie) via facebook.com/bobsportzh en twitter: @bobsportzh.Noot voor de sportclub:
Via www.rovzh.nl/bobsport kunt u zich inschrijven voor extra activiteiten. De inschrijving sluit echter snel, aangezien de meeste uitvoeringen bijna zijn volgeboekt.

Met vriendelijke groet
Bas van Toledo
ROV Zuid-Holland

 

BOB sport

auteur: P ten wolde